Semnificațiile și efectele terapeutice ale culorii galben


Galbenul este cea mai caldă culoare și cea mai însuflețită, deoarece ea reprezintă razele soarelui care străbat  atmosfera terestră. De asemenea ea este  asociată chackrei plexului solar care corespunde intelectului și judecății. Această culoare stimulează capacitatea mentală, puterea de concentrare și de învățare,  activează nervii motori și generează energie pentru mușchi.  În cazul în care avem  un dezechilibru de energie galbenă, porțiunea de corp ce a fost afectată va ajunge să paralizeze.

Razele galbene au rolul de a întări sistemul nervos, de a ajuta creierul, de a stimula, curăța și elimina toxinele din ficat, intestine și piele. Galbenul purifică rețeaua sanguină și activează sistemul  limfatic. Această culoare  este obținută  prin combinația dintre roșu și verde de aceea are în proporții egale efectul celor două culori. Astfel de la roșu preia puterea sa de stimulare, iar de la verde puterea de a repara organismul.

Galbenul stimulează funcțiile și repară celulele lezate, de aceea este indicată pentru persoanele deznadajduite și cuprinse de melancolie.

Culoarea galben stimulează sistemul nervos central, mărește capacitatea digestivă, îmbunătățește tonusul făcandu-ne să ne simțim în formă. Cea mai importantă acțiune a  sa este aceea de a ameliora digestia.  Cauzele care contribuie la această digestie îl constituie un mod de viața dezordonat și o  alimentație neadecvată. O digestie proastă contribuie la inflamarea stomacului, fapt care conduce la constipație.

Culoarea galben conferă  stăpânire de sine mărind autocontrolul și amplificând starea de luciditate mentală. La nivel mental ajută la dobândirea unei profunde cunoașteri,  făcând posibila atingerea unei stari de înțelepciune. În trecut , galbenul era culoarea care sugera bucurie, veselie și fericire.

 Efectele fiziologice ale culorii galben: stimulează nervul optic, influențează funcționarea normală a sistemului cardio-vascular.

Efectele psihologice ale culorii galben: căldură, intimitate elevată, satisfacție sublimă, admirație, înviorare, culoare caldă, dinamică, fiind culoarea cea mai veselă, stimulează vederea, calmant al psihonevrozelor, senzație de apropiere în spațiu, stimulează și  întreține starea de vigilență, sporește capacitatea de concentrare și mobilizează atenția, predispune la comunicativitate profundă, conferă o stare de împlinire mentală

Beneficiile culorii Galben:

  1. excită nervii motori și generează energie pentru mușchi
  2. întărește nervii și creierul, îmbunătățește capacitatea de concentrare și învățare
  3. are acțiune de curățare și eliminare a toxinelor la nivelul ficatului, intestinului și pielii
  4. purifică sângele și stimulează circulațialimfatică
  5. îmbunătățește activitatea splinei

Boli tratate cu ajutorul culorii Galben:

  1. depresie și epuizare mentală
  2. dureri de cap
  3. diabet
  4. afecțiuni digestive, gastrointestinal, indigestie, flatulență și constupație
  5. parazitoze intestinale, stimulează fluxul bilei
  6. afecțiuni ale sistemului excretor
  7. eczema
  8. afecțiuni renale
  9. afecțiuni hepatice
  10. paralizie, reumatism, artrită
  11. afecțiuni ale splinei
  12. balonări
  13. celulită
  14. constipație
  15. epuizare nervoasă
  16. indigestie
  17. lepră
  18. migrenă
  19. tulburări stomacale
  20. paralizia membrelor inferioare

Boli în care culoarea Galben este contraindicată

  1. inflamații acute
  2. delir
  3. diaree
  4. febră
  5. nevralgii
  6. palpiații cardiace
  7. nivel ridicat de adrenalină
  8. supraexcitații

Dacă ne expunem în mod îndelungat la culoarea galben ajungem să devenim persoane superficial și hyperactive. Trebuie să o echilibrăm cu culori din spectrul albastru. Utilizarea sa prelungită dă naștere la aciditate, colite sau hemoroizi.

Leave a comment