Semnificațiile și efectele terapeutice ale culorii portocaliu



Portocaliul este considerat ca fiind cea mai actinică dintre culori, întrucât are cea mai mare capacitate de a produce reacții fotochimice. Ea reprezintă punctul de echilibru dintre spirit si libido și este asociatăchackrei sacrale care contribuie la reglarea circulației și a metabolismului.
Portocaliul contribuie la stimularea senzației de veselie și bunăstare îmbunătățește sentimentele, ajută la tratarea anemiei sau la conservarea energiilor sexuale și contribuie la transformarea lor în energii spirituale.

Culoarea portocalie este o combinație dintre roșu și galben. Datorită acestui fapt efectele sale sunt mult mai puternice. Efectul de înviorare pe care culoare roșie îl oferă este completat de efectul de însănătoțire a culorii portocalii, care contribuie  la tratarea dereglărilor aparatului digestiv, a bolilor cardiovasculare, precum și a sistemului endocrin. Portocaliul este o culoare tonică și laxativă, antirahitică, combate crampele și spasmele musculare. De asemenea are efecte benefice asupra rinichilor și vezicii urinare. Un efect  important pe care îl obținem în urma terapiei cu această culoare îl reprezintă creșterea rezistenței organismului împotriva infecțiilor.

  Portocaliul se folosește pentru vindecarea rigidității și a spasmelor. De asmenea el contribuie la creșterea ratei metabolismului și în consolidarea plămânilor, a splinei și pancreasului, precum și la mențținerea tensiunii arteriale normale.

Culoarea portocaliu este o culoare antioboseală prin excelență. Ea este recomandată tuturor temperamentelor, în general neavând contraindicații.

Dacă veți  purta haine de culoare portocalie veți reuși să scăpați de tristețe, spaime, să îndepărtați căderile nervoase și să vă creșteți pofta de mâncare. Această culoare induce emoții liniștitoare și entuziasm.

Dacă ne expunem o perioadă îndelungată la lumina portocalie ajungem să simțim o stare plenară de libertate față de tot ceea ce ne limitează ființa. De asemenea ne face să fim mai toleranți. Prin intermediul culorii portocaliu ajungem să asimilăm mai rapid ideile noi.

Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelerează pulsațiile inimii, favorizează secreția gastric și îmbunătățește digestia.

Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare caldă, dezinhibă, conferă optimism, veselie, senzualitate, provoacă stimularea emotivă, amoroasă, conferă senzație de apropiere puternică și intimitate, mărește sociabilitatea, conferă o stare de sănătate, este euforizant sexual.

Beneficiile culorii  portocaliu:

  1. Stimulează glanda tiroidă
  2. Fortifică plămânii și îmbunătățește respirația
  3. Inhibă funcția paratiroidelor
  4. Combate crampele și spasmele musculare;
  5. Acționează asupra splinei și pancreasului stimulând asimilarea și circulația
  6. Stimulează metabolismul calciului
  7. Stimulează lactația după naștere
  8. Crește pulsul fără să afecteze presiunea sanguină

Bolii tratate cu ajutorul culorii Portocaliu:

  1. Depresie și oboseală mentală;
  2. Afecțiuni renale, litiaza biliară;
  3. Afecțiuni pulmonare, astm, bronșită, răceală;
  4. Afecțiuni ale splinei, pancreasului;
  5. Afecțiuni digestive și intestinale, de asimilare a nutrienților;
  6. Epilepsie;
  7. Gută;
  8. Tumori maligme și benigme;
  9. Tulburări menstruale;
  10. Reumatism cronic;
  11. Abuzuri sexuale, obsesii sexuale, mânie;
  12. Dureri de urechi;
  13. Astm;
  14. Deziiluzii, decepții, melancolie;
  15. Epilepsie;
  16. Hemoragie nazală;
  17. Febra însoțită de secreții mucoase;
  18. Granulații la nivelul pleoapelor;
  19. Guta;
  20. Holera;
  21. Inflamația rinichilor;
  22. Ipohondrie;
  23. Pietre la vezica biliară;
  24. Suspendarea menstruației;
  25. Ulcerații cronice la nivelul corneii.

Boli in care culoarea portocalieeste contraindicată:

1. Spasmofilie;
2. Isterie;
3. Demență senilă;
4. Halucinații;
5. persoanelor foarte stresate.

Leave a comment