Asumați-vă răspunderea pentru viața voastră!

Persoanele care își asumă responsabilitatea pentru ceea ce au în viață și își controlează circumstanțele sunt capabile să facă alegeri, pentru că înțeleg că sunt responsabili pentru alegerile lor. Chiar și în momentele în care lucrurile nu decurg cum își doresc vor putea să anticipieze cum vor reacționa în acele momente.
Putem face dintr-un eveniment un dezastru care să ne ruineze viața, sau îl putem folosi ca o oportunitate de a crește, de a învăța și de a fi alături de cei dragi.
Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont când dorim să ne asumam responsabilitatea pentru viața noastră constă în a conștientiza faptul că noi suntem responsabili pentru ceea ce avem în prezent. Cei din jurul vostru își trăiesc propria viață. Este indicat să evitați să dați vina pe evenimentele din viața voastră, întrucât fiecare eveniment este rezultatul alegerilor pe care le-ați făcut în trecut.
Ascultați-vă vocea interioară și imaginați-vă că vorbiți cu următoarele persoane: colegi, prieteni și familia. Vă vedeți asumându-vă răspunderea sau dând vina pe cei din jurul vostru?
• Ascultați-vă vocea interioră. Eliminați vina, eliminați scuzele. În cazul în care vina sau scuzele vă apar mereu în minte, sunteți responsabili pentru deciziile voastre și pentru viața celor din jurul vostru.
• În al doilea rând ascultați-vă când vorbiți. În conversațiile cu cei din jurul vostru vă plângeți că lucrurile nu merg așa cum vă doriți? Arătați cu degetul spre colegi, părinți sau prieteni pentru banii pe care îi aveți? Acuzați pe cei din jur pentru scopurile și sarcinile care nu și-au respectat deadline-ul? Dacă ai aceste tipare le poți schimba.
• În al treilea rând dacă o persoană pe care o respecți îți oferă feedback și în el îți scrie că mereu găsești scuze și dai vina pe alții, trebuie să reflectezi la ceea ce ți s-a spus. Controlați-vă reacțiile defensive și studiați exemplele pe care vi le oferă colegii sau prietenii. Oamenii consideră că au nevoie de feedback atrag ceea ce își doresc.
În continuare vă voi prezenta frazele EFT prin care puteți să vă asumați responsabilitatea:
Chiar dacă am omis să îmi asum responsabilatea în procent de 100% pentru viața mea, mă iubesc și mă accept total și profund și sunt deschis pentru spre posibilitatea de a-mi asuma răspunderea în totalitate pentru viața mea.
Am omis să îmi asum mereu responsabilitatea pentru viața mea. Vreau ca mereu să imi asum responsabilitatea pentru viața mea de aceea iubesc să îmi asum responsabilitatea pentru tot ce fac.
Iubesc să îmi asum mereu responsabilitatea pentru ceea ce fac pentru că (enumerați motivele pentru care doriți să vă asumați responsabilitatea în procent de 100%)
Vă rog să vă răspundeți la următoarele întrebări:
Cum va arăta viața voastră dacă v-ați asuma responsabilitea pentru tot ceea ce faceți.?
Ce veți auzi dacă vă asumați în totalitate responsabilitatea pentru viața voastră?
Ce vor zice alte persoane despre dumneavoastră? Ce vei zice despre tine în acele momente?
Întrebați-vă de ce acțiuni aveți nevoie ca să vă asumați responsabilitatea în totalitate pentru viața voastră?

Vă sugerez să vă faceți o listă a lucrurilor pe care doriți să le faceți, dar nu v-ați asumat responsabilitatea și folosiți EFT pentru a îndepărta toate obstacolele, temerile și cerințele iraționale.

Vă invit să urmăriți următorul filmuleț:

Leave a comment