Exprimati-va sentimentele reprimate !

Sentimentele reprezinta acele stari care ne ajuta sa facem fata unor situatii. Pentru fiecare situatie avem un anumit sentiment. Ele ne influenteaza starea de sanatate  si relatiile pe care le avem cu cei din jurul nostru.

In momentul in care suntem raniti ajungem sa evitam sa vorbim despre ceea ce ne-a provoacat durere si astfel ajungem sa ne reprimam sentimentele.

De exemplu daca in copilarie am simtit furie impotriva tatalui nostru si am reprimat acest sentiment ajungem sa simtim furie impotriva autoritatilor statului.

Daca in urma unei despartiri  avem lucruri nerezolvate ajungem sa devenim melancolici si toate lucrurile ajung sa mearga rau.

Daca in trecut ne-am suprimat sentimentele de vina  cand am ranit pe cineva ajungem sa simtim ca oamenii ne urmaresc  mereu si  ne simtim criticati sau atacati de fiecare data cand un prieten  sau cunoscut face un comentariu la adresa noastra.

Aceste sentimente le putem trata usor prin terapia EFT.  Emotional Freedom Tehnique

In continuare va voi prezenta  frazele pe care trebuie sa le pronuntati pentru a va elibera din punct de vedere emotional.

Chiar daca sunt…(suparat, ranit, rusinat, vinovat,  furios, dezamagit, disperat…..) ca sunt singur si neajutorat, ma iubesc, ma accept asa cum sunt total si profund, ma iert pe mine in acest  moment  si pe toti care au contribuit la aceasta situatie.

Chiar daca  din nou sunt neajutorat pentru ca m-am neglijat pe mine, acest lucru ma face sa fiu  responsabil pentru actiunile mele si pentru cei din jurul meu, de aceea ma iubesc si ma accept in totalitate.

Chiar daca am din nou aceste sentimente care m-au ranit ma iubesc si ma accept in orice imprejurare.

Chiar daca ii ranesc pe cei din jur, sunt iubit pentru ceea ce fac pentru ei, intrucat ii ajut sa isi rezolve problemele pe care le au, ii multumesc corpului meu pentru ca imi permite sa stiu ce este suferinta .

Chiar si atunci cand sunt bolnav  si obosit  din cauza bolii, intrucat sunt singur, ma iert pe mine si pe toti cei care au contribuit la situatia mea.

Bateti de mai multe ori pentru sentimentul pe care doriti sa il simtiti. Unele sentimente lipsesc, deoarece  sistemul nostru de valori omite faptul ca putem simti: ura, furie, razbunare, violenta etc..

Puteti sa va exprimati sentimentele in felul urmator:

  • Sunt suparat pe sora mea”
  • “Sunt suparat si ranit……”
  • “Sunt frustrat pe mama mea pentru ca …….”
  • “Urasc…..”

Chiar daca mai simt….(suparare, furie, rusine, dezamagire, disperare…..) si o parte din mine continua sa le tina, constientizez ca acest lucru ma raneste, de aceea le las a plece pentru ca  ma iert si ma iubesc pe mine si pe cei care au contribuit la soarta mea.

O data ce reusim sa ne eliberam de acest lucru vom constientiza ca ceea ce am facut in trecut ne va face sa ne simtim usurati si astfel viitorul nostru va fi altfel.
Chiar daca simt anxietate, acum aleg sa fiu calm si increzator si imi permit sa ma relaxez si sa imi fac viata usoara.

Chiar si atunci cand viata imi fluctueaza intre bucurii si necazuri aleg sa stiu ca fac parte din ciclul de schimbare. Schimbarea este constanta in viata mea si reprezinta o parte a calatoriei mele.

Eu sunt la locul  si momentul potrivit si fac ce e mai bine pentru mine. Aleg sa stiu ca eu sunt autorul propriului destin si scriitorul vietii mele.

Ceea ce am creat imi apartine, de aceea imi asum responsabilitatea pentru tot si aleg ca sa imi fac viata frumoasa.

Leave a comment