Hoponopono si Legea Atractiei

Mintea noastra poate sa dezvolte orice ne imaginam. Subconstientul nostru receptioneaza milioane de ganduri dar noi suntem capabili sa receptam doar 2% din ele. Restul de 98% se deruleaza in mintea noastra si ne tulbura concentrarea pozitiva pe care incercam sa o creiem in mod constient. Suntem rezultatul gandurilor noastre. Dar trebuie sa ne dam seama care ganduri predomina cele constiente (2%) sau cele inconstiente(98%).

Hoponopono ne solicita amintirile sau programele vechi. Cu ajutorul gandurilor putem sa ne creiem propria realitate si sa obtinem ceea ce ne imaginam, dar daca nu e este buna pentru noi va pleca la fel de repede cum a ajuns.

Vreau sa punctez un lucru important si anume ca suntem creeatori si prin forta gandurilor ne putem modela viata. De asemenea vreau sa afirm ca nu stim tot ceea ce gandim si ceea ce este mai rau este ca nu constientizam acest lucru. Tot ce avem bun sau rau in viata am creat prin forta gandurilor noastre. Pentru a putea sa ne schimbam viata trebuie sa ne asumam in procent de 100% responsabilitatea pentru tot ce facem. Gandurile noastre emit o anumita energie si conform lui Antoine-Laurent Lavoisier nimic nu se pierde totul  se transforma”. Astfel conform Legei Atractiei creiem tot ce ne dorim bun sau rau prin ceea ce gandim despre noi si despre persoanele din jurul nostru si atragem in mod subconstient tot ceea ce obtinem in viata.

Daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa incepem cu noi insine. Nu conteaza daca avem bani sau nu,  daca suntem profesionisti sau nu,  sau cate diplome avem. Ceea ce trebuie sa retinem este ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea in procent de 100%. Viata ne ofera de toate si suntem liberi sa alegem daca vrem sa ne detasam si sa lasam universului sa ne aduca ceea ce este bun pentru noi, sau sa credem ca totul este perfect pentru noi si ca putem sa rezolvam totul de unii singuri. Intrucat noi credem ca stim avem tendinta  sa dam ordine si sa tratam pe cei din jur ca pe un servitor. Trebuie sa aratam subconstientului nostru dragoste si sa ne detasam de ceea ce este rau. Daca dorim ca universul sa ne ajute trebuie sa fim fericiti. De cate ori vi s-a intamplat ca atunci cand sunteti fericiti sa atrageti persoane, evenimente si actiuni pozitive? In momentele cand suntem fericiti nu ne mai ingrijoram de nimic si suntem flexibili si deschisi. Cand ne simtim bine atragem lucruri pozitive, cand ne simtim rau atragem lucruri negative. Hoponopono presupune  sa aratam dragostea noastra fata de cei din jur, sa cerem cand avem nevoie de ceva,  sa ne detasam si sa permitem lui Dumnezeu sa intervina si sa lasam trecutul in urma. Noi suntem singurii care ne putem schimba viata. Depinde de noi daca alegem sa fim fericiti sau tristi. Daca noi credem ca putem avem dreptate, iar daca credem ca nu putem avem dreptate. Daca stim sa ne folosim de cuvintele magice din Hoponopono: Imi pare rau, Iti multumesc, Iarta-ma si te iubesc vom obtine cat mai multe in viata. Cere si universul iti va darui tot ce iti doresti.



Leave a comment